Pages

nordiana_husain@yahoo.com.my

Diana (016-3154294)

About Me

Foto saya
seorang ibu kepada 3 puteri,bekerjaya.
Terdapat ralat dalam alat ini

Craft link

Jom sembang

Jumaat, 5 Disember 2014

BT Bear Pink

Tempahan teddy bear nie pula dari Sanisah (KL).
Katanya nak bawak terbang ke Sabah...alhamdulillah Anis pon suka dengan hasil kerja akak D...
syukur sangat...
Untuk pengetahuan semua....ini adalah design budget bagi yang nak order yang mampu milik.
nak tau rega ke?
haaaaa jangan malu2 sms/whatsapp akak D ok...
akak D memang suka kalau customer bagitau baper budget & klau setuju baru akak D proceed order.
mudah je kan?
Jom kita layan gambar di bawah....


Tasbih mini

Kali nie saya compilekan tempahan tabih mini ye..

 tempahan nie untuk Ayu...adiknya kawen


 tempahan nie dari kak zue jiran depan rumah untuk doorgift VIP di majlis kawen anak perempuannya
 Tasbih nie pula order dari Cicie (Sabah). yang nie sekali order dengan pahar teddy bear hijau...boleh tengok kat label teddy bear ok

 yang nie tasbih dalam uncang...nanti klau berkenan boleh sms/whatsapp je.
sbb klau komen dalm blog takut akak D terlepas pandang
yang nie pula dalam packing plastik simple dan sesuai sbg doorgift

BT Tisu kuning-Dec'14

Yang ni tempahan dari ex-office mate kak Yani namanya...
lama benar x jumpa kak Yani menjak dah berpisah.
Bunga tisu nie katanya untuk anak buahnya kawan bulan Dec'14.
Harap majlis berjalan lancar ye kak...maklum la skrg nie musim tengkujuh.
haaaa....lupa nak bagitau kak Yani ni orang kelantan...uissssshh jauh bunga saya merantau hik hik


yang nie sebelum akak D bubuh manik dot dot dot....comel gak kan?



 Terima kasih kak Yani....semoga kita dapat jumpa lagi di samping memanjangkan ukhuwah yg telah terjalin nie...
kak Yani nie pon sebenarnya kreatif tau....pandai gak DIY...dan rajin kerja.
seronok dapat jumpa dia :)



BT Bear Emerald


BT Bear kuning coklat


Bunga stokin Azura (Johor)

Bunga pahar stokin ni tempahan dari Azura (Johor).
Tema warna yang dipilih ada 2 hehhehe....
a) Peach & oren
b) Pink & biru
katanya untuk anak sedara yang bakal melangsungkan majlis perkahwinan bulan Nov'14.
Akak D pon baru nak upload ...jangan marah tau.





yang bawah nie pula....akak D buat sample...tapi design sama je seperti di atas :)



Bunga gantung tisu biru

Kali nie bunga gantung tisu akak D buat untuk jiran depan rumah,anak tunggal perempuannya kawen.Maaf la baru sempat nak upload picture yang dah lama bersawang dalam pc huhuhuhuh...
akak D amik pusing marathon ni masukkan sumer hasil karya..jom kita layan!!



BT Pink+Purple

Assalamualaikum semua....
Alhamdulillah masih terima repeat order dari Safuan untuk pahar teddy bear.
Meh kita cuci mata dulu ye



Sabtu, 3 Ogos 2013

BTTB Pink+Gold (Safuan)

Akhirnya siap sudah repeat order kali ke-2 dari Safuan (Batu Caves,Selangor).
Semuanya 150 pcs teddy bear pink dan akak D gabungkan dengan warna gold sedikit.
Harap Safuan berpuashati  dengan hasil kerja akak yer.
Terima kasih atas sokongan untuk akak yer dik
Jom kita jengah di bawah nie :)


Susunan dalam pahar..cantek tak saya?

Sudah siap nak packing pula..jumpa lagi di masa akan datang!!

BTTB Red+Green (Dhia Hana Faiqah)

Kali nie akak D gagahkan jugak utk buat bunga telur nier khas buat anak buah baru lahir Julai lepas.
Alhamdulillah hari nie dah genap sebulan tuh.
Mak long buat khas utk Dhia tau...
xmo nak mencoret panjang jom kita jengah di bawah nie ....cak!!

Pilihan kombinasi warna yang ceria akak D rasa..sebab adik lelaki akak D mmg minat kaler merah. Warna hijau pulak adik ipar pon suka heheheh
Bunga nie utk majlis akikah Dhia bulan Sept nanti kot...xper mak long siapkan awal2 takut last minute bz lak heheheh

BTTB Purple -kak Norela

Assalamualaikum semua...aduh dah naik sawang lagik blog akak D nie huhuhuhhu
maaf sesangat, tak tau la apa yg sibuknya walaupun dalam bulan Ramadan nie.
Akak D nak siarkan tempahan dari kak Norela jauh nun di Kota Kinabalu,Sabah.
Kak Norela nie akak D rasa antara order yang paling singkat pernah akak D buatkan.
ding dong..seminggu then pos..alhamdulillah dah sampai ke tangan penerima.
kak Norela nie sporting orangnya siap bagi suggestion lagik.Thanks kak so much!!
Tempahan kak Norela temanya purple (favourite color) katanya...sama lar kita kak hehehehhe

Teddy bear nie sempena majlis akikah cucunya klau tak silap akak D pada hari raya ke-2 nanti.
Apapun terima kasih daun keladi kak Norela atas kepercayaan saya berkarya.
kalau nak datang KL jangan lupa singgah sini yer :)



Selasa, 11 Jun 2013

BTTB Gold+pink

Teddy bear in the house...again... :)

Repeat order dari Safuan.
Making in progress buat masa nie


Bunga Pahar Dawai manik

Yang nie pula untuk anak sulung akak D...Syakirah sempena dia naik Al-Quran.
Bunga telur guna dawai silver dibentukkan menjadi kuntuman bunga.





Bunga Pahar Hello Kitty

Kali nie akak D ader sediakan design sample untuk Hello Kitty....
ada 2 versi warna biru & merah jambu.





Bunga stokin Blue+pink -May'13

akak D ekspresskan update blog akak D pepagi nie..jangan jemu nak membaca ok heheheh
tuh la klau angin akak D berdesup sumer nak tulis kah kah
kali nie akak D hasilkan bunga stokin simple design tapi tetap kiut miut gitu..ahaaaaa boleh tak?
Bunga telur akak D memang nak lepaskan hajat bagi pada kawan akak D sempena majlis kawen adiknya bulan lepas.Yang nie pakej dengan bunga pahar manik (rujuk post akak sebelum nie).

akak D pon tak tau nak panggil bunga apa...bunga melati boleh tak?
mengenangkan anak akak D suka benar lagu Putih putih melati..miaw miaw (part nie sesuka hati dier jerk tambah)
apa pon kita scroll ke bawah ok...

yang nie sekuntum bunga pahar stokin nak interframe


Bersama sekumpulan bunga yang dah complete..tadaaaaaa
walaupun nak bentukkan dawai satu persatu memang makan masa..tapi akak D puashati dengan hasilnya.
Macam biasa lar klau dah bergelumang dengan dawai habis jari tangan melecet.
hemmm lepas dah baik sambung lagik hehehehhe

Kesempatan nie akak D nak ucapkan Selamat Pengantin Baru buat Suhaila & pasangannya.
Semoga kekal penyatuan dua jiwa ini hingga akhir hayat amin...

ehsan dalam facebook
ehsan dalam facebook
cantik kan pengantin nya?



BTTB Purple-May'13

Tempahan kali nie pula untuk Safuan dari Batu Caves,Selangor.
Bunga telur Teddy bear ikut tema reben ungu.
So, akak D gunakan light & dark purple untuk kontrakan warna.
kita scroll ke bawah erk....jomm...










yang nie dah nak siap packing untuk di poskan.Alhamdulillah dah selamat sampai ke tangan tuannya.
Terima kasih Safuan dan memberi kepercayaan kepada akak D  nak repeat order bulan depan.
Nanti akak D update blog k.....

Bunga Pahar Manik -May'13

Assalamualaikum....aduss lama akak D x melabuhkan pena di sini...maaf yer.
akak D nak kata busy x jugak hehehe
kali nie akak D nak post hasil kerja tangan yang dah lama nak tayang nie....

Ini kali pertama akak D hasilkan bunga pahar manik..comel tak? hehehhee
akak D guna manik kecik2 yang bentuknya 4 segi warna biru & putih.
Satu pahar tuh akak D buat 5 kelopak..maka terhasillah seperti gambar di atas.
Seronok sebenarnya bermain warna dengan manik2 nie...


Jumaat, 1 Mac 2013

BTTB white blue

Kali nie tempahan BT Teddy bear tema kaler untuk baby boy dari Lela duduk di Kepong.
Kita review gambar dari making in progress sampai packing hehehhee
sila beratur ye..nak pasang rebent+net
                                           
saya dah siap!

complete task..alhamdulillah

masuk dalam bungkusan..bantal LOVE tuh gift dari akak D
Terima kasih Lela...

LOVE felt

Salam semua....lama sungguh akak D x ke udara nie..
naper la penyakit M nie bersarang dalam diri..tolong la jauhkan dari akak D boleh tak..
emmm apa lagik kraf akak D nak keluarkan nie hehehhe..tadaaaaaa


idea nie datang bila blogwalking terjumpa akak tuh mmg wat bisnes nie..
penanda buku..cantek kan?
nanti ada masa akak D wat tutorial yer..in sha allah
memang sesuai kalau dijadikan sebagai doorgift wedding, birthday @ sebagainya.
Sebenarnya akak D nak buat cenderahati untuk anak sulung akak D, Syakirah yang baru naik mengaji Al-Quran..alhamdulillah.
Seingat akak D dulu khatam Al-Quran darjah 6..maklum la baca merangkak-rangkak hehehe
sekarang nie zaman dah senanng..guna Qiraati sebutan semua diajar...seronok tengok anak sekarang membesar.

Okey la..panjang plak akak D berceloteh nie..
kalau sapa2 yang nak order ker..meh sms@contact akak D..buat masa nie akak D bagi diskaun price..
Jumpa lagik di coretan lain erk!!