Pages

nordiana_husain@yahoo.com.my

Diana (016-3154294)

About Me

Foto saya
seorang ibu kepada 3 puteri,bekerjaya.
Terdapat ralat dalam alat ini

Craft link

Jom sembang

Selasa, 14 Disember 2010

Wedding gift -Hafizul & Zubaidah

haaa yg nie plak sumbangan hadiah kawen member QA,mendapat jodoh di tempat kerja saya nie.
Suaminya dept IT, si isteri plak dept QA...
comel pasangan nie...sama2 cantik sama padan...
macam biasa ler....sebelum gie shopping,tanya ler empunya badab=n...rasa2 nak hadiah aper.
Memula tanya Zubai...dia soh tanya cik abang nya plak...tersengih jer membalas.
Fizul kata...akak cuba la carik barang periuk kak...xder dapat lagi hadiah camtuh...hemmm senang sket terus fokus time shopping nanti..
xder la menggagau aer nak beli..senang makcik D :)

so,nie hadiah sebelum melalui proses mendeko,senang sket korang tgk beli barang apa ka
n...




haaaaa....dah tengok kan...yg bawah nie plak selepas versi mendeko guna bunga tisu utk menaikkan seri hadiah hhehehhe
saya nie bab menokok nambah..memang marbelesss



Selamat Pengantin Baru buat mereka berdua,moga cepat menimnang baby ya..mesti comel macam kalian..

Baby gift-Zaiton & Naim

Yang ni plak baby gift sumbangan dari QA/QC team utk Zaiton & Naim yang mendapat cahayamata baby girl...Alhamdulilah dah membesar dengan cepat sekali puteri mereka nie.
Saya telah diberi mandat....cewahhhhh utk membeli hadiah.
Fikir2 ...apa yer nak beli..
tanya si Eton...x payah yer kak beli baju baby...dah banyak ..beli yg lain ..apa2 pon saya terima...kak Diana.
alahai....makcik nak belikan aper ye..hemmmmm
searh kat tenet...cara2 nak wat diaper cakes.

So...saja try wat diaper cake...hemmmm berpeluh gak time nak start tuh..





Inilah hasilnya..di samping barangan lain...tadaaaaa



Terima kasih lar pada penyumbang hadiah utk merealisasikan impianku utk mencurahkan idea...
penerima pon suker....hik hik

Sticker lagi

Salam pengunjung blog ini, saya nak tayang stok sticker lagik...jangan lengah scroll tau..

Harga : 2 pcs (RM5)




































Selasa, 7 Disember 2010

Tempahan bunga telur-syiling tahun 2009

Entry kali ni nak tayang bunga telur yg unik sket...
ahhhhaaaaa apa agaknya yer......??
sebab aper saya kata unik...sbb request dari kakak pengantin mau bunga telur dari duit syiling...
emmmm fokus utama duit syiling 1 sen...
pastuh tokok tambah syiling amaun lain plak...
pening gak memula nak design camner...
nie sempena wedding kak Mahzaitul, opismate saya...
maaf la yer...baru nak tepek kat blog...sampai kak Mai dah dapat baby boy hik hik..
jom kita tgk design bunga telur duit syiling nie yer:





harap pihak pengantin puashati yer ngan hasil kerjaku ini..

yg ni versi lain..tp dari syiling gak:


Jumaat, 3 Disember 2010

3D Sticker

Sebenarnya aku nie mmg minat kumpul sticker comel2.... mungkin org kata cam budak2......tp geram plak bila jumpa sticker yg cute gitu.. sesuai ngan jiwa rasa hehhehe tp klau korang nak order,silakan erk.. dari semasa ke semasa akan diupload yg terkini. maklum ler,sapa yg ader anak2 sekolah wajib beli nie... deco kat buku2 bacaan menaikkan semangat utk mereka membaca ..gitu....




Mouse pad

Salam geng blogger,
saya ader beberapa variasi untuk anda miliki.
klau rasa berminat,boleh lar order ya...



haaaa....yg nie boleh gak letak dlm keta hehheh





Jumaat, 26 November 2010

Tempahan bunga telur Nov

Hari ni nak entry tempahan bunga telur kertas.
Order dari Fidzah member opis yg akan naik pelamin awal Dec ni.
Bunga ni amik inspirasi dari buku Variasi Hantaran.

emmm Fidz ni nak kaler kuning diraja.
nie sample memula tunjuk kat dier,soh bagi green light sebelum makcik pulun buat :

(pandangan atas)



(pandangan sisi)


(full view)


yang nie lom dibubuh perada..kasik blink blink gitu hhehehhehe
nanti makcik post erk...
ok lar nak continue mission lagik nie..
klau ditanya pengalaman buat nie,mmg makcik D x pernah buat..kira 1st time lar nie wat bunga kertas.
Mak cakap bunga ni org dulu2..zaman dia glamour la..
kira trend lama muncul kembali.
walaupon leceh sket nak buat kelopak satu...satu..lekat gam.
tp aku suker sbb dah minat kot...haaaa sapa nak jawab tuh?

Celoteh pagi

selamat pagi,
rasa bersemangat plak ari ni nak entry blog...
agaknya pas tgk episod Mata ke Hati ni kat Astro Prima yg cakap pasal motivation klau kita ingin maju ke hadapan.
Bak kata Prof Muhaya,delete perkataan tak boleh,susah....dalam kamus otak.
Fikir yg positif saja.
Buang penyakit hati.....bab ni aku suker..
bukan sbb aku sakitkan hati org tau...muhasabah diri.

Mengajar diri utk terima seadanya tapi jangan terlalu selesa yg kita milki ini akan kekal di tahap lama.
haaaaa kena lar polish....bagi berkilat....blink blink cewaaaaahhhhh
kang x meriah plak hidup nie xder variasi...bosan plak yer.
Perlu la berhijrah atas dasar ke arah kebaikan...
betul tak kawan2?

Ahad, 21 November 2010

Kotak bunga tisu

Salam tengahari sumer....
dah bersawang blog nie....x update hhehehhe.
kemalasan melanda nak wat camner?
kali nie nak tayang kotak hiasan dari bunga tisu...ahaaaaa nak tau camner..
meh scroll bawah erk








haaaa cumel tak?
yg nie guna kotak recycle jer...modify sket cantik la dier...
agak2 ader kotak yg nak dibuang tuh...fikir la dulu yer hihih

Selasa, 12 Oktober 2010

Faux

saya nak postingkan percubaan faux item yg saya buat nie...
alhamdulillah akhirnya dpt juga masa terluang utk setlekan keja nie..
dah lama tangguh dek kesibukan...







Ahad, 10 Oktober 2010

Wedding Leenda










Bunga telur faux roses khas untuk Leenda yg melangsungkan perkahwinan pada 10.10.10.emmmm cantik tarikh yg dipilih.Tema kaler ni adik Leenda yg pilih...so akak follow jer la.Saya rasa ramai yg berebut pilih hari yg sama tuh...Selamat Pengantin Baru Leenda & Kamil.semoga kekal ke akhir hayat.

akak hanya sempat amik picture ngan pengantin perempuan sahaja...cuci mata erk

dan yg paling menarik bunga telur dipelaminan


Sabtu, 4 September 2010

Tempahan bunga telur

Salam sumer,
kali ni nak entry percubaan pertama buat bunga dip.
Bunga telur dip yang ditempah Fizah utk abgnya nak kawen Oct'10.
Layan pict nie erk 100 pcs sumernya.
Alhamdulillah,feedback Fizah tetamu yg dapat kuntuman dip nie suka sangat.
klau nak order,apa lagi...calling lar makcik D nie hehehhe










Dan yg ini idea sendrik khas utk Leenda yg nak kawen 10.10.10..
emmm pandai dier pilih tarikh yer



salam sumer...
yang ni plak bekas kuih raya yg dihias ngan renda ala2 English style gitu..

Khamis, 12 Ogos 2010

Gubahan


Tempahan rakan ofis...gubahan towel jadik handbag soft

Faux




Ini plak faux projek yg dibuat..layan pict erk