Pages

nordiana_husain@yahoo.com.my

Diana (016-3154294)

About Me

Foto saya
seorang ibu kepada 3 puteri,bekerjaya.
Terdapat ralat dalam alat ini

Craft link

Jom sembang

Jumaat, 14 Disember 2012

BT Teddy bear completed

Assalamualaikum wahai pembaca blog,
pagi yang indah ini akak D nak cerita pasal teddy bear arituh.
Alhamdulillah dah siap akhirnya..boleh akak D beralih ke kraf yang selanjutnya.
Tempahan nie diminta dari BFF akak D, Akasha namanya.
Dia kata jirannya request teddy bear untuk majlis cukur jambul baby girl & boy ikut tema camnih.
TQ la sbb percaya ngan hasil keja akak D :)




Khamis, 6 Disember 2012

Teddy bear-projeck Dec'2012

Tadaaaaa akak D nak tayang gak teddy bear yang nak dijadikan bunga telur.
Disebabkan masih dalam pembikinan akak D bagi pose nie dahulu okey...

 

Bunga Telur Foam-Oct'2012

Kali nie bunga telur foam yang ditempah oleh Niza dari Seremban.
Katanya nak buat majlis cukur jambul untuk anak buah di kampungnya, Terengganu.
Kira nie tempahan mengejut sebab nak dalam seminggu jerk.
Kebetulan pulak dalam mood Hari raya Haji..berkorban untuk memenuhi impian pelanggan nie.
Orang sibuk nak buat rendang akak D gentel bunga telur ahhahahaha
Alhamdulillah Niza puashati ngan hasil tangan akak D.....muaaaaahhh lap u laaaa!!

     

Bunga Dulang stoking Biru-Aug'2012

Assalamualaikum pembaca setia blogger,
maaf sebab saya sudah terlalu lama tidak membuat catitan dalam tinta maya ini.
Entah mengapa semenjak berpindah ke alam kerja baru membuatkan masa terlalu singkat.
Apa pun, akak D telah kembali!! Alhamdulillah masih dipanjangkan usia dapat kita berkongsi rasa hati walau tidak bersua...cewaaaaahhh... jiwang tak akak D hehehhee

Ini adalah antara koleksi bunga yang akak D peram lama sangat.
Baru sekarang nak tayang...kita tengok jer la hasil tangan akak D nie yer.

Bunga stoking biru nie makcik akak D yang tempah katanya nak buat hantaran dari pihak pengantin lelaki..kira sepupu akak D lar nie.
Makcik minta buatkan 5 pcs Bunga dulang nie...alhamdulillah inilah hasil yang dapat akak D persembahkan..sila sila belek bunga ini hehehe

Isnin, 26 Mac 2012

Bunga gantung Pink+Purple





Bunga gantung pink purple untuk anak buah suami jugak...


disebabkan kesuntukan masa akak D huhuhh sempat buat dlm 50 pcs jerk..


alhamdulillah kakak ipar distribute utk tetamu belah perempuan (sbb majlis bertandang kan),utk adik beradik...sumer happy...akak D suker la..:)

Doorgift-Mar'12



yg nie akak D buatkan untuk anak buah Syafiq....saja jerk buat ..
xtau nak kasik apa...

suka ngan karikatur nie...comel!!




akak D letak kat muka depan sabun wangi hehehhe (cam pict kat atas nih)

Baby gift-Mar'12




kali nie akak D dekokan sampul duit raya utk baby gift Zubaidah,QA/QC staff kami di sini.


almaklum ler lambat bagi nie senang jer kasik RM...pandai2 ler mama baru nie beli apa keperluan yg patut...

Tahniah atas kehadiran Aisy dalam hidupmu yer...


Wedding Syafiq & Tuan Shahylah-Mar'12

dah besar dah anak buah maksu nie (berkata dalam hati) tatkala menerima berita yg Syafiq nak naik pelamin hehehehe



pelamin nie DIY hasil kakak ipar...akak D dah sibuk keja membungkus goodies ngan yang lain...

cantek kan...simple but nice


nota:gambar diambil dari facebook anak buah...maksu x sempat nak snap...

Bunga penanggah-Mar'12

haaaa kali ni akak D buat pula utk kenduri kakak ipar kat Penang...

sebab tema kaler ungu (hemmmm musykil nie kaler peberet cam familiar jerk)....


akak D sempat buat 30 pcs jerk...






Wedding gift-Mar'12

salam u alls....
emmm dah kira tahap berhabuk blog ni huhuhuhh
entry kali nie nak tayang hadiah kawen kutipan terakhir tugas yg digalas selama 12 tahun gitu...cewahhhh




pilihan akak D utk pengantin adalah kaler biru heheeheh
sebab tema pengantin umah pompuan is blue...
apa pon...selamat pengantin baru dik....cantik kamu!!hehheheh

terima kasih gak kepada penyumbang kutipan nie...
akak D dah laksanakan tugas terakhir nie dengan jayanya...aminnnn

Selasa, 6 Mac 2012

Bakul hantaran-Mar'12

bakul hiasan yg ditempah oleh kak azma...rakan opis akak D...
utk hantaran pertunangan anak saudaranya hujung minggu nie












Sepit rambut




nie sepit rambut anak2......cantek tak?
akak D buat sendiri tau...

Jumaat, 24 Februari 2012

Serikandi kecilku




wahhhh...happy jerk wajah2 kesayangan hamba nie.
time ni dalam kereta nak balik ke rumah shah alam dari rumah nenekya kat Padang Jawa.
yang kecik tuh nak sesangat pakai tudung kakaknya..haaa amik!!

cepat masa berlalu akak D rasakan..semakin membesar diorang nie..
mamanya pon dah semakin tambah usia..ahaksss tapi hati ceria....senyum!!

felt


akak D jumpa item nie kat DAISO IOI Puchong
RM5 setiap satu tau...



sepit felt serta brooch bunga




tak siap sepenuhnya felt item nie....
cadangnya nak buat kek felt
permukaan atas nak letak strawberry & krim putar..
tunggu akak D ader free time k.

Bunga tisu sangkar

Wedding gift Nov'11












Tempahan hantaran Jul'11




Alas hantaran



Bunga telur foam

Bunga dulang stoking



salam,
yang nie bunga dulang purple...heheheh kaler peberet nie.
utk sepupu yg nak bertunang Feb'12.
makcik D tempah nak 5 set bunga nie...hemmm dah deliver by POSLAJU 2 minggu lepas...
macih encik posmen!!


Rabu, 18 Januari 2012

Pomander ball rose-sponge



haaaa tengok tajuk pon cam pelik erk ....
nak cuba kelainan akak D guna span nipis kaler jadikkan bunga rose kecik2...
sbb akak D dah letih carik bunga rose kertas yg kaler susah betui lar..
kaler yg xmo berlambak plak huhuuhuhu


Idea bunga telur 2012

salam kawan2...
arini akak D cuti keja sbb nak bawak puteri kecik gie PPUM follow up check up yg kena athma tahun lepas...sempat lagik nak update kat sini heheheh

tangan pon jadik rajin buat bunga nie..ok tak gitu?

yang nie bunga stoking blue



haaaa ...yg nie bunga tisu blue..
aikkk tema blue pulak arini heheh

Rabu, 4 Januari 2012

Tempahan Dec11-bunga putih biru

yang nie pon lambat masuk blog....haippp tahun nie kena konsisten yer akak D.
bunga sekuntum nie ditempah oleh kak Norita QA sempena adiknya merisik.
layan...zassssss

Angry bird



tadaa..... sample gak nie..jadik x angry bird akak D?
yang nie daripada foam sheet tau..latest design dalam bidang bunga telur nie cewaaahhhh.
akak D rajin gak tengok dlm satu blog..alamak akak D lupa plak apa ke namanya.
nanti akak D update yer..hehheheh camner leh lupa nie ..
kira akak dlm blog tuh perintis bunga telur nie...bravo akak!!

ok...nanti kita sambung k....ngantuk plak rasa dah beberapa jam update blog nie..sambil layan lagu aishiteru nie..gudnite...bye bye..assalamualaikum

Syakirah dah sekolah

kejap jerk masa dah berlalu.
tahun 2012 anak sulung akak D memulakan sesi persekolahan.
yg nie time orientasi sabtu 31-Dec-11.
akak D n en hubby menghadirkan diri sbb nak settlekan bayaran,amik buku teks,dengar taklimat.
lama dah x jejak sekolah..windu wwooooo...





nie time perhimpunan sulung syakirah..cam sleepy lagik nie...
berkungfu dulu ngan mama D sebelum nak gie tuh heheh
puas gak akak D pujuk..akhirnya...


*********************************************************************
arini akak D siap2 apply cuti nak tengok camner hari pertama ke sekolah.
alhamdulillah x nangis...happy jerk.
haa cuba tengok mukanya nie



yg ni view dalam kelas..harap2 ok la utk hari seterusnya..
good luck anak mama!!



IKEA frame & pomander ball

salam....
yg nie sebenarnya master copy hehehhe

yg frame putih tuh beli khas kat IKEA..
akak D kalau gie sana cam x tau nak beli apa..so rembat ler yg nie cam nak tambah koleksi hehhe
kebetulan akashah member baikku kata..nak idea gift utk family day.
so akak D try ler deco sket

IKEA frame akak D hias ngan kristal pinky..then dalam frame bubuh kertas tisu english rose



haaa yg sebelahnya tuh idea gift yg ke-2...
pomander ball rose

Tahun baru 2012 doorgift

SELAMAT TAHUN BARU!!
wahhh lambat akak D say wishes...ampun ampun...

arituh malam tahun baru kat lorong umah mak sepakat wat BBQ tapi akak D x sempat nak snap picture.

Tapi dah pasang niat nak bagi sesuatu kat diorg yg hadir sebagai kenangan.. emmm cuba teka apakah dier...teka teki tekuk...tetttttttt nie ha....senduk berbunjut...hehhehehe korang salah hahhahaha memang saja pilih yg nie utk kaum pompuan...masak le apa lagik hehehhe ader akak tuh tanya..pasnih ader lagik gift..emm akak D ingat nak kasik periuk la nanti ,,,acah jer


pastuh utk lelaki akak D nak kasik teh berbunjut gak..dalam karung organza pink lagik. teh nie spesel tau...beli kat Cameron..so akak D letak la 3 jenis..



kesemuanya...beratur....

Pomander ball rose-Dec11

kali nie tayang produk baru akak D yer.. siap sudah tempahan dari sahabat tercinta..Akashah. katanya nak kaler merah hitam. tapi akak D hanya dapat buat 8 bebola jerk... puas ler akak D pusing merata shah alam..susah wooo nak carik kaler...cina kedai tuh kata sudah tala order amoi.....hemmm bleh lak gitu..adusss fenin akak D. lepas dah kawtim ngan kawan baikku ini..xper la Diana ko buat jerk la mana yg ader. yg merah pink ok gak..maka bermulalah mission impossible akak D. cam yg akak D cakap tadik..minggu nie mmg x berapa sihat..cam nak demam rasa. pastuh ader training 2 hari kat opis..fuhhhh padat sehhh urat otakku ini. tapi..alhamdulillah tadaaaa...

atas permintaan nak ader tag nama..so akak D buatkan seperti diminta.
TERATAK VIEW Family day Osman n che Yah 25 & 26Dec'11.
maaf ler picture pon x berapa nak zoom wording tuh huhuhuh



setelah dikumpul beramai-ramai 16 bebola kesemuanya


haaa yg nie lepas diwangikan ngan wangian potpourri masuklah ia dalam kotak



macih kasya....dier pon suka..alhamdulillah


dan susulan yg nie akak Asiah member opis pon berkenan order.
katanya utk besday adik angkat.
yg bestnya kak Asiah x kisah kaler apa..so akak D suggest kaler yg ader kat umah jerk la..
kak asiah kata nak bagi benda yg adiknya nampak n ingat..so sweet...
gantung dlm keta nampak bebola ni..ingat kak asiah hehhehe..
maaf kak yer,stok saya x bervariasi sangat..susah nak carik kaler macam2 huhuh
yg nie pon ader tag gak..SELAMAT HARI LAHIR daripada AISHAH



terima kasih kasya n kak asiah..jangan serik order lagik yer
akak D jual pon x mahal..RM6 sebijik nie..
mai..mai...order kalau berkenan.
sesuai banget nak letak gantung dlm keta,pintu umah..cantek